Túraleírások
2012.04.24
Az Országos Kéktúra Magyarország északi tájain végighaladó, jelenleg az Írott-kőtől Hollóházáig tartó folyamatos, jelzett turistaút. Hossza több mint 1100 km. A Kéktúra nemcsak Magyarország , de Európa első hosszútávú turistaútja is, mint E4-es útvonal. Az évtized végén, 1979 -ben Rockenbauer Pál a Magyar Televízió forgatócsoportjával vágott neki az útnak, s „Másfélmillió lépés Magyarországon címmel forgatott útifilmjük mérföldkővé vált az Országos Kék-túra történetében. Kövessük most mi is az ő lépteik nyomát, valamint Horváth Béla és fia, alias hörpölin&son lépteit, akik az oldal rendelkezésére bocsátották túra leírásaikat és azokon készült képeiket.
2003. augusztus 02.
2012.04.23
Dorogra vasúttal érkeztünk, most az állomáson nyitva volt a jegypénztár, így ott kértünk pecséteket az igazolófüzeteinkbe. Szabályos MÁV körbélyegzőt kaptunk, azt mondták nincs kéktúrás pecsétjük. Túránk a vasútállomás aluljárójában kezdődött, ez is az Országos Kéktúra része, a jel fel volt festve az aluljáró mindkét végén.
Kiss Antal pilisi túráiból szemezgetve
2012.03.13

ÚTVONAL: Szentendre - Kéki bánya - Kő hegy - Lajos forrás - Holdvilág árok - Kiskovácsi - Pomáz

Az Úr 2011. esztendejének Újkenyér [augusztus] havának utolsó napja, egyben a csillagászati nyár vége. Kellemes, nyárias idő, lábamnak hiányzik a mozgás, ezért útra kelek.

Tatár József pilisi túráiból szemezgetve
2012.03.11

17.04.2005.

Egy szép áprilisi napon felkerekedtünk, hogy a Pilis hegység más lankáit is megismerjük, és a Rám-szakadékot felülről is teljesítsük. Úgy beszéltük meg, hogy ha az idő nem lesz kedvező, akkor a Lukács-árok felé vesszük az irányt majd.

Programajánló